Art Deco Invloeden in het Moderne Interieur

De Herontdekking van de Glamour van Art Deco

De Art Deco stijl is een stijl die in de jaren 1920 naar voren kwam en deel uitmaakt van de modernistische stijl. Deze stijl wordt gekenmerkt door moderne vormen, kleuren en materialen. Art Deco invloeden zijn terug te zien in tal van moderne interieurs, waaronder woonkamers, slaapkamers, badkamers en keukens.

Het Belang van de Juiste Accessoires

De belangrijkste manier om Art Deco invloeden toe te voegen aan een moderne ruimte, is door middel van de juiste accessoires. Kies voor accessoires met Art Deco patronen, kleuren of materialen. Denk bijvoorbeeld aan vazen, kussens, kleden of lampen met een Art Deco motief. Een tweede optie is het toevoegen van kleur, zoals goud, zilver of koper. Ook klassieke accessoires, zoals antieke meubels of schilderijen, kunnen een stijlvolle toevoeging zijn aan een moderne ruimte.

Het Gebruik van Kunst

Kunst is een andere manier om een ruimte een Art Deco look te geven. Kies voor abstracte kunst met kleuren en vormen die doen denken aan het Art Deco-tijdperk. Denk bijvoorbeeld aan schilderijen van geometrische vormen, kleurrijke plaatjes of kunstwerken met Art Deco motieven.

Het Gebruik van Materiaal

Materialen zoals glas, marmer en steen kunnen ook een moderne ruimte een Art Deco uitstraling geven. Kies bijvoorbeeld voor glazen vazen met Art Deco motieven, marmeren vloeren of steenachtige accessoires.

De Toevoeging van Kleur

Kleur speelt ook een belangrijke rol bij het creëren van een Art Deco-style. Kies voor kleuren zoals koper, goud, zilver of zwart, die doen denken aan de klassieke Art Deco stijl.

Het Eindresultaat

Door het toevoegen van de juiste elementen kan een moderne ruimte een stijlvolle Art Deco uitstraling krijgen. Door gebruik te maken van de juiste accessoires, kunst en materialen, kun je een ruimte creëren die de glamour van het Art Deco-tijdperk herintroduceert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *